Bouwtechnische keuring

Een bouwkundige keuring geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning.  Wanneer u een woning koopt of verkoopt, is een bouwtechnische keuring enorm waardevol om te achterhalen welke staat de woning zich bevind. Tevens is het bouwtechnisch rapport ook nodig wanneer u een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt afsluiten.

Bouwtechnisch rapport

In dit rapport vindt u een eenvoudig overzicht van eventuele mankementen of achterstallig onderhoud aan de betreffende woning. De inspecties worden uitgevoerd volgens de NTA 8060 (Nederlandse Technische Afspraak – Keuringen bouwtechnische woningkwaliteit) 

Uiteraard is dit rapport voorzien van foto’s, tot in detail beschreven gebreken en een overzicht van de kosten om deze gebreken te verhelpen. Hierdoor kunt u een inschatting maken van de staat van de woning. De gevolgen daarvan zijn doorslaggevend: wellicht ontdekt u na een bouwkundige keuring dat de woning die u wilt kopen asbest, verzakkingen of andere mankementen bevat. Met een bouwkundig rapport behoedt u zichzelf voor een dure miskoop.

Wij werken uiteraard geheel onafhankelijk, en zullen middels een uitgebreide inspectielijst de gehele woning keuren. Van de diepste kruipruimten tot de hoogste daknok: alle zichtbare gebreken worden door onze bouwkundige inspecteurs onder de loep genomen.

Een bouwtechnische keuring is niet alleen belangrijk om gebreken op te sporen, maar ook omdat het als ontbindende voorwaarde kan worden gebruikt in een voorlopig koopcontract. Zaken die tijdens een bouwkundige vooropname worden gecontroleerd, zijn:

– Fundering
– Kruipruimte
– Vloeren
– Riolering
– Ventilatie
– Leidingwerk
– Muren
– Metselwerk
– Voegwerk
– Vochtmeting
– Houtrot
– Betonrot
– Dak en dakpannen
– Goten en zink
– Aanwezigheid van zichtbare asbest
– Puien, kozijnen, ramen en deuren
– Cv-installatie
– Elektrische installatie
– Onderhoudsstaat van keuken en badkamer
– Schuren, garages en bergruimtes
– Loden leidingen
– Risico op koolmonoxide
– Geschatte kosten om mankementen te verhelpen

Kosten bouwtechnische keuring

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Voor woningen tot 750 m3 inhoud voert MG Bouwadvies al voor € 369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring uit.

Heeft u vragen ? Neem contact op via ons contact formulier of op het email adres info@mg-bouwadvies.nl en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Wij helpen u graag verder en kunnen indien gewenst direct een bouwtechnische keuring inplannen!